Linkkejä

Montessoripedagogiikka on uskonnoista riippumaton kasvatusfilosofia ja se perustuu italialaisen pedagogi Maria Montessorin luomaan metodiin. Menetelmän ytimenä on lapsen tarkka havainnointi ja huomioiden teko hänen kehityksestään. Tarkkailun ja tehtyjen huomioiden avulla ohjaaja saa oleellisen tiedon lapsen kehitystasosta ja siitä miten hänen tulee ohjata lasta kehittymään ja millaisia oppimisvälineitä hänen tulee lapsen oppimisen tueksi tarjota.

Maria Montessori (s. 31. elokuuta 1870 Chiaravalle, Italia, k. 6. toukokuuta 1952 Noordwijk Hollanti) oli italialainen pedagogi joka loi montessoripedagogiikan Hän oli lääketieteen ja kirurgian tohtori, lääkäri, kasvattaja, filosofi, avustustyöntekijä ja harras katolilainen.

Liiton tavoitteena on ylläpitää ja kehittää montessoritoimintaa ja tehdä tunnetuksi tohtori Maria Montessorin kehittämiä opetusmenetelmiä sekä edistää lasten oikeuksien huomioimista ja toteutumista yhteiskunnassa riippumatta rodusta, uskonnosta tai poliittisesta vakaumuksesta.

Liitto tekee yhteistyötä eri yliopistojen ja kasvatusalan ammattilaisten kanssa. Suomen Montessoriliitto on kansainvälisen Association Montessori Internationale:n (AMI) jäsen.